0332 433 000

Fațetele Dentare – Un zâmbet ce ne poate schimba viața!

Un zâmbet frumos poate întoarce capete, e adevărat. De asemenea, poate îmbunătăți semnificativ modul în care te simți, îți crește stima de sine și calitatea vieții. Fațetele dentare pot fi rezolvarea problemei zâmbetului tău!

Ce sunt fațetele dentare?

Faţetele dentare sau ceramice sunt structuri subţiri din porțelan care se aplică pe suprafaţa vizibilă a dinţilor, în special la cei superiori, restaurându-le armonios fizionomia acestora.

Faţetele dentare din ceramică reprezintă o soluţie de reabilitare estetică a zâmbetului cu bune rezultate în timp, fiind mult superioară albirii sau refacerii cu materiale composite.

Fațetele dentare sunt confecționate pentru fiecare pacient în parte, manual, de către tehnicianul dentar, corectând astfel estetic dintele sau dinţii deterioraţi. Fie că este vorba de carii şi fracturi (doar după tratamentul corespunzător al acestor anomalii), de diastemă (strungăreaţă) sau ciobituri, deformări sau coloraţii persistente, dinţi înghesuiţi sau abrazaţi, fațetele dentare rezolvă toate aceste probleme.

Care sunt avantajele faţetelor ceramice?

  • Fațetele ceramice reprezintă tratamentul ideal în cazul dinţilor cu probleme (fisuraţi, ciobiţi, sparti), colorați inestetic (pete generate de tratamente inadecvate cu tetraciclină sau fluor, coloraţii persistente de nicotină, cafea, cola) sau deformaţi (formă şi dimensiuni inadecvate, dinţi strâmbi sau rotaţi).
  • Datorită tehnologiei cad/cam, cu ajutorul faţetelor şi coroanelor din ceramică sau zirconiu, putem obţine o dantură corect aliniată, frumoasă și în ton cu ceea ce dorește pacientul.
  • Realizarea faţetelor dentare implică şlefuiri minore ale smalţului dinţilor (sub anestezie locală), păstrând totodată dintele viu. Scopul final al faţetelor dentare este acela de a obţine restaurări perfect integrate fizionomic, în armonie cu faţa şi gingiile, păstrând dinţii vitali. În funcție de fiecare caz clinic în parte, se pot aplica faţete și fără şlefuiri (NO PREP).

Nu se poate anticipa numărul de ani în ceea ce priveşte rezistenţa în timp a acestora, însă este un tratament recomandat pentru minim 10 ani, durata de viață a faţetelor dentare fiind mai mare dacă pacientul le întreţine corespunzător, prin igienă orală ireproșabilă la domiciliu şi prin igienizări profesionale periodice în cabinet.